Welke warmtepomp is geschikt voor mij?
Bij het overwegen van een hybride of all-electric ready warmtepomp voor uw bestaande woning, zijn er enkele cruciale overwegingen waar u rekening mee moet houden:
- Huidig verwarmingssysteem: De warmtepomp moet geschikt zijn voor uw huidige verwarmingssysteem voor optimale prestaties.
- Isolatie en efficiëntie: De isolatie van uw woning heeft een directe invloed op de efficiëntie van de warmtepomp. Overweeg isolatieverbeteringen voor betere prestaties.
- Ruimte voor installatie: Zorg voor voldoende ruimte voor een efficiënte installatie van de warmtepompunits, inclusief eventuele buitenunit.
- Budget en rendement: Wij bekijken de investeringskosten en de geschatte terugverdientijd van de warmtepomp om een zodat u een weloverwogen financiële beslissing kunt nemen.
- Installatie en onderhoud: Een professionele installatie en regelmatig onderhoud zijn essentieel voor optimale prestaties op lange termijn.
Wij streven ernaar om een eerlijk advies te geven over welk verwarmingssysteem de beste keuze is voor u als eigenaar, rekening houdend met uw specifieke situatie. Op basis van een woning analyse bieden we een advies op maat aan, waarbij we transparant zijn over de voor- en nadelen van verschillende verwarmingsopties.
Soorten warmtepompen
- Hybride warmtepomp: Hybride warmtepompen combineren efficiëntie met flexibiliteit voor bestaande woningen.Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp verzorgt de verwarming van uw woning, terwijl de cv-ketel zorgt voor warm water in de keuken en badkamer. Op piekmomenten springt de cv-ketel bij om de benodigde warmte te leveren. Door te werken met zowel een warmtepomp als een bestaande verwarmingsbron zoals een CV-ketel, bieden ze een geleidelijke overgang naar duurzamere verwarmingssystemen.
- All-electric ready warmtepomp: All-electric ready warmtepompen zijn ontworpen om volledig elektrisch te werken, maar kunnen indien nodig worden aangesloten op een bestaande gasaansluiting. Hoewel de investeringskosten aanzienlijk hoger kunnen zijn ten opzichte van een hybride systeem heeft dit meestal toch onze voorkeur. Door het plaatsen van een (extra) warmtapwater voorziening biedt het de mogelijkheid om geleidelijk over te stappen naar een volledig elektrische en gasloze verwarmingsoplossing, waardoor u kunt profiteren van lagere energiekosten, verbeterd energielabel en een hogere woningwaarde.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over warmtepompen? Neem gerust contact met ons op.
Subsidie maakt verduurzamen nu nog aantrekkelijker
De Nederlandse overheid stimuleert huishoudens en bedrijven om te verduurzamen en daarmee de CO2-uitstoot terug te dringen. De Investerings Subsidie Duurzame Energie (ISDE) helpt je daarbij. Deze subsidie op duurzame apparaten verlaagt je investering en verkort daarmee de terugverdientijd aanzienlijk. We helpen je graag verder om te kijken welk subsidie bedrag voor jouw situatie beschikbaar is.
Lees hier voor informatie over ISDE subsidie Hybride €2850 all electric €3900